Pälsvård

Byta klippmaskin

2014-02-22 08:46 #0 av: nadilda

Vi håller på och slipper oss halvt fördärvade med Dolly päls här hemma! Under vinterhalvåret så är det nästan omöjligt att förhindra att hela hon blir en filtmatta. Vi har en bra klippmaskin, en Andis någonting som kostade typ 1,5. Det går inte att klippa Dolly med den mellan oktober och april, vi har provat med flera olika skär. Det blir att vi får klippa ner Dolly totalt med sax, men det blir inte heller riktigt bra,

Vi har därför börjat överväga om vi ska byta upp oss, sälja våran Andis och köpa en sån här: http://www.lyckliga.nu/aesculap-favorita-gt104-klippmaskin-for-hundtrim-veterinar-och-smadjur.

Vi vet dock inte riktigt om det är värt det, vi har bara en (förhoppningsvis två om ett tag) lagottos som vi klipper. Vi har dock kommit fram till att om vi helt säkert vet att den funkar på Dollys päls när den är som värst så är det antagligen värt det, hon ska ju leva i många år till och maskinen har ju antagligen väldigt lång livslängd.

Har någon använt en sådan maskin på lagotto? Tror ni att det är värt det? Borde vi kämpa på med handklippning? Har ni några andra smarta tips?

Anmäl
2014-02-22 17:54 #1 av: [Teddies matte]

Kan du kolla upp vad det är för en Andis?

En riktigt bra maskin är Andis AGC 2-speed, finns även som "Super" variant. Sedan gäller det ju också att använda rätt skär, oavsett vad för maskin man har så fungerar det inte bra om man använder fel skär. Så vad har ni använt för skär?

Skulle nog rekommendera er en Andis eller Oster, lättare att få tag på skär med dem när man vill ha något nytt skär. Oster har kommit med en ny modell som skall vara lättare och bättre än deras förra, Oster a6.

Börjar det lätt tova sig så gå igenom pälsen regelbundet, genast det börjar tova sig reder man ut eller klipper bort tovan, låt aldrig det vara kvar. Börja kolla igenom pälsen nån gång i veckan.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2014-02-23 09:33 #2 av: nadilda

#1 Jag går igenom henne päls, reder ut och klipper bort tovor minst tre gånger i veckan redan. Den är hemsk Galen Hon har så fruktansvärt mycket underull.

Vi har en Andis AGC 2speed (samma som du föreslog) vi har ett 10 mm, ett 7 mm och ett 5 mm skär. Alla av den "ojämna" varianten.


Anmäl
2014-02-23 12:32 #3 av: [Teddies matte]

#2 Då skall det inte vara några problem, den maskinen är en toppenmaskin. Klipper massvis av olika hundar i varierande pälsskick med den maskinen, även sådana som är helt igentovade, inga som helst problem. Ni kommer nog inte märka någon skillnad genom att byta maskin alltså. Är pälsen så pass tovig får ni lov att klippa ner henne med skär 7 eller 10 och börja om.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2014-02-23 16:29 #4 av: nadilda

#3 Så det funkar för dig med den maskinen och skär 7? För det gör det inte för oss, det tar verkligen tvärstopp så fort vi kommer inte på bara lite tovigare områden.

Anmäl
2014-02-23 16:45 #5 av: [Teddies matte]

#4 Absolut om det inte är en riktigt ordentligt tovig päls, är hon mycket ihopfiltad får ni lov att använda skär 10.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2014-02-23 19:11 #6 av: nadilda

#5 Vi får testa det nästa gång Glad

Det är mest på vintern som det är svårt, på sommaren så funkar det betydligt bättre!

Anmäl